Een jonge doelgroep bereiken? Start dan met adverteren op Snapchat

Helaas heeft huiselijk geweld een behoorlijke sprong gemaakt tijdens de coronacrisis. Ook onder jongeren. Gemeente Amstelveen wil deze jongeren bereiken en laten weten dat er hulp beschikbaar is. Snapchat wordt door veel jongeren gebruikt en is daarom een geschikt kanaal om in te zetten.

Klant

Gemeente Amstelveen

Amstelveense jongeren bereikt

28.800+

De campagne

Het doel van deze campagne was om binnen één week een zo groot mogelijk bereik te realiseren onder jongeren in Amstelveen die te maken hebben met huiselijk geweld. Met Snapchat-advertenties hebben we ze aangespoord om naar de website te gaan, of om het noodnummer te bellen in het geval dat ze hulp nodig hadden. Maar: de campagne is niet alleen opgezet voor jongeren in nood - hij was ook bedoeld om jongeren bewuster te maken van huiselijk geweld om zich heen. Jongeren die een geval constateerden in hun omgeving, hadden de  mogelijkheid om via deze advertentie direct een melding van huiselijk geweld te doen.

De werkwijze

We hebben de campagne gericht op verschillende woonwijken in Amstelveen. Om de doelgroep goed te bereiken hebben we dus getarget op basis van postcodes, om de advertentiegroepen vervolgens op te splitsen in verschillende leeftijdscategorieën tussen de 13 en 30 jaar. Het aantal Snapchat-gebruikers ouder dan 30 jaar is namelijk bijzonder klein. Dus wil je 30-plussers bereiken, maak dat gebruik van andere platforms zoals Facebook en Instagram.

In totaal hebben we zon 28.883 jongeren bereikt, waaruit we in totaal 306 zogenaamde swipe-ups hebben gegenereerd. Met zo'n swipe-up spring je vanuit de advertentie naar de website. We mogen er vanuit gaan dat de jongeren die dit hebben gedaan, beter geïnformeerd zijn over het onderwerp en - wanneer dit relevant is - hier daadwerkelijk iets aan hebben.

Dit gegeven is met het oog op de doelstelling van deze campagne natuurlijk ontzettend belangrijk. Mooi om te zien dat Snapchat een middel kan zijn om een belangrijke boodschap in zo'n korte tijd onder een grote doelgroep kenbaar te maken.

Heb je zelf een merk, organisatie of instantie en wil je succesvol adverteren via Snapchat? Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee!

Mooi om te zien dat Snapchat een middel kan zijn om een belangrijke boodschap in zo'n korte tijd onder een grote doelgroep kenbaar te maken.

28.800+

Amstelveense jongeren bereikt

45.450+

Weergaven

306

Swipe-ups

28.800+

Amstelveense jongeren bereikt

45.450+

Weergaven

306

Swipe-ups

Disciplines

Toegepaste Disciplines

Zie alle disciplines →

Cases

Gerelateerde cases

Zie alle cases →

Meer weten over deze case?

Neem contact op met Chris

Chris

Oprichter en online marketing specialist

Neem contact opGratis campagne advies
Neem contact op met Chris