Case

Wat vindt jouw buurt? Vraag het via social media 📣

Buurtenquêtes worden in Amsterdam veel gebruikt om de leefomgeving van de bewoners continu te kunnen verbeteren. Bewoners worden per stadsdeel en per buurt gevraagd om hun mening te geven over hun eigen wijk. De betrokkenheid hierbij is groot dus hoef je mensen via social media alleen nog maar een laatste zetje te geven om de tijd te nemen voor de vragenlijst.

Al klinkt dit makkelijker dan het is! Op een goede manier de aandacht van je doelgroep trekken is en blijft een uitdaging. We vertellen je graag hoe we dit hebben aangepakt in onze campagnes voor de Gemeente Amsterdam.

Resultaten

Bereik

> 385.000 unieke personen

Weergaven

> 1.600.000

Kliks

> 34.191

Leads

> 10.107

Conversies

ROI

De campagne

Hoe is het om te wonen in de verschillende stadsdelen van Amsterdam? En welke verbeterpunten zouden het wonen hier nog fijner maken? Op deze vragen wilde de Gemeente graag antwoord hebben. Met de input van de bewoners wordt namelijk écht wat gedaan. Tijd dus om vragenlijsten onder de aandacht te brengen aan de hand van een Facebook campagne!

De werkwijze

We hebben de campagnes op Facebook opgedeeld in de verschillende postcodegebieden van de stadsdelen en buurten. Binnen de advertentiesets hebben we de advertenties persoonlijk gemaakt en per buurt afgestemd. Zo was de buurtnaam te lezen in de advertentietekst, was de visual een herkenbare foto van de buurt én bevatte de advertentie natuurlijk een sterke call to action: Maak jouw buurt nóg mooier.

Waren deze campagnes een succes? Dat mag je natuurlijk zelf beoordelen, maar wij vinden van wel! Uiteindelijk zijn de gemiddelde kosten per ingevulde enquête onder de twee euro gebleven waarbij sommige doelgroepen en advertenties zelfs onder de euro per respondent scoorde. Buiten deze conversies heeft de campagne een groot bereik gegenereerd in de Amsterdamse stadsdelen, waarmee de Gemeente laat zien betrokken te zijn bij haar bewoners en écht iets te doen met de input die zij hierin ophalen.

Verder praten over deze case?

Lijkt ons leuk. Kom gerust een keertje langs!

Maikel

maikel@socialmediamen.nl
020 – 260 02 29

Vergelijkbare cases

Wellicht vind je deze cases ook interessant

Samen
online succes
behalen?

Wil jij online succes behalen met adverteren? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

Neem  contact  op