Case

Via een lead advertentie je product aan de man brengen 👶🏼

Je hebt een wondermiddel ontdekt en wil dit dolgraag bekendmaken bij jouw doelgroep. Maar hoe overtuig je potentiële klanten van de effectieve werking? Aldanex is een crème speciaal ontwikkeld voor de behandeling van huidbeschadigingen, met luieruitslag als belangrijkste pijler. Na zeer positieve ervaringen op de kinderafdeling van grote ziekenhuizen is Aldanex nu ook beschikbaar voor consumenten. En dat moeten ­zoveel mogelijk kersverse ouders weten!

Samen met Aldanex zijn we een sample-actie gestart, zodat geïnteresseerde ouders het product thuis vrijblijvend konden testen. Free sample anyone?!

Resultaten

Bereik

> 23.723 unieke personen

Weergaven

> 42.944 weergaven

Kliks

> 1.056 klikken

Leads

> 634 sample aanvragen

Conversies

ROI

De campagne

Om potentiële Aldanex-fans kennis te laten maken met het product, hebben we een lead campagne gedraaid op Facebook en Instagram. Een Facebook lead advertentie maakt gebruik van een kort formulier waarbij jouw basisgegevens al ingevuld staan. Binnen twee klikken en nog geen 10 seconden is jouw sample onderweg. Het bleek een schot in de roos. We hebben de campagne tussentijds moeten pauzeren omdat de aanvragen binnenstroomden! Allemaal leuk en aardig, horen we je denken, maar ook wel fijn om deze mensen uiteindelijk een tube te kunnen verkopen. Grote kans van slagen, een lead advertentie is namelijk dé manier om snel en gemakkelijk gegevens te verzamelen van jouw doelroep. Deze happy testers kan je dus later weer opnieuw benaderen met een meer conversie gerichte advertentie.

De werkwijze

We hebben deze lead campagne gedraaid door heel Nederland, waarbij de doelgroep bestond uit ouders van baby’s en jonge kinderen. Om te kunnen optimaliseren naar de beste ratio’s, hebben we getest met twee verschillende tekstvarianten. De advertentie met kortste tekst is als winnaar uit de bus gekomen. Learnings vanuit deze case zijn; heb je een nog redelijk onbekend product wat je graag bij jouw doelgroep bekend wil maken? Werk met samples en maak het aanvragen ervan laagdrempelig. Men is veel sneller geneigd iets uit te proberen als dit gemakkelijk en (surprise surprise) gratis is. Een Facebook lead advertentie is de perfecte tool om hiervoor te gebruiken.

Heb jij een product waar je heilig in gelooft en wil je dit bij jouw potentiële klanten onder de aandacht brengen? Kom eens langs voor een kennismakingsgesprek, we helpen je graag op weg.

Verder praten over deze case?

Lijkt ons leuk. Kom gerust een keertje langs!

Maikel

maikel@socialmediamen.nl
020 – 260 02 29

Vergelijkbare cases

Wellicht vind je deze cases ook interessant

Samen
online succes
behalen?

Wil jij online succes behalen met adverteren? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

Neem  contact  op