Make it a December to remember met Vondels Amsterdam

'Stand out and be different, that’s how we roll!' is het enthousiaste motto van Vondels Amsterdam. We hebben het de afgelopen jaren mogen doorvertalen naar diverse social media-campagnes, waaronder deze succesvolle campagne voor de feestdagen van 2019.

Klant

Vondels

Weergaven

1.455.000

De campagne

Ons doel was om de online sales van Vondels te verbeteren en de naamsbekendheid onder een breed publiek te vergroten. Daarom hebben we de campagne een maand vóór de feestdagen afgetrapt om de doelgroep bekend te maken met het merk Vondels en hun collectie. Met deze zogenaamde 'warme doelgroepen' hebben we naarmate de feestdagen dichterbij kwamen een aantal conversie-campagnes gedraaid.

De werkwijze

De campagne van Vondels is opgedeeld in verschillende fases. De eerste was de awareness-fase, waarmee we ons hebben gericht op diverse doelgroepen om te zorgen voor een zo groot mogelijk bereik. Deze groepen zijn afgestemd aan de hand van de collectie van Vondels. In de collectie zijn verschillende lijnen opgenomen die bijvoorbeeld zijn gericht op dieren, Nijntje en Delfts Blauw. Door ons te richten op deze interessegebieden kunnen we warme doelgroepen opbouwen.

In de volgende fases hebben we gebruik gemaakt van retargeting; mensen die in de eerste fase interesse hebben getoond, hebben we opnieuw (andere) advertenties laten zien. Daar hebben we onder andere collection en dynamic ads voor gebruikt. We hebben alle fases nauwlettend gemonitord en bijgestuurd waar nodig. Dat heeft geresulteerd in een (zeer) positieve ROAS.

Het resultaat

De campagne heeft een ROAS van 587% behaald, en in totaal hebben we 282.559 unieke personen bereikt. De content die speciaal voor deze collectie is gecreëerd heeft een belangrijke rol gespeeld bij het succes van de campagne. De content van Vondels is uitgesproken en anders dan alle andere merken, en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen!

Heb je zelf een merk, organisatie of instantie en kun je hulp gebruiken bij het verbeteren en vergroten van je naamsbekendheid? Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee!

De content van Vondels is uitgesproken en anders dan alle andere merken, en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen!

1.455.000

Weergaven

20.500+

Clicks

676

Aankopen

€6,07

CPM

1.455.000

Weergaven

20.500+

Clicks

676

Aankopen

€6,07

CPM

Disciplines

Toegepaste Disciplines

Zie alle disciplines →

Disciplines

Toegepaste Disciplines

Zie alle disciplines →

Cases

Gerelateerde cases

Zie alle cases →

Meer weten over deze case?

Neem contact op met Laurens

Laurens

Oprichter en online marketing specialist

Neem contact op
Neem contact op met Laurens

Cases

Gerelateerde cases

Zie alle cases →