Case

Ken jij de producten van Shakeplus al?

Met Pinterest Advertising kun je voor een relatief laag advertentiebudget meer awareness creëren en extra conversie scoren. Dit deden wij voor maaltijdshake-merk Shakeplus.

Resultaten

Bereik

Weergaven

> 130.500

Kliks

1540

Leads

Conversies

93

ROI

De campagne

Het doel van onze campagne was het vergroten van de conversie van maaltijdshake-merk Shakeplus. Om dat voor elkaar te krijgen draaiden we een conversie-campagne met Pinterest Advertising, en die is bijzonder succesvol verlopen.

Pinterest is een visueel inspiratieplatform, en gebruikers zijn voornamelijk bezig met het opdoen van inspiratie, het vinden van nieuwe ideeën en het bereiken van doelen. De user base is groot, daarom stelden we Shakeplus voor om ook op Pinterest te adverteren en een pilot te draaien om zoveel mogelijk aankoop-conversies te genereren.

De werkwijze

We hebben de campagnes op Pinterest opgedeeld in de verschillende advertentiegroepen. Zo hebben we getarget op mensen die de website van Shakeplus eerder hadden bezocht, op geslacht en leeftijd, op interesses en op eerdere interactie met content van Shakeplus.

Binnen de advertentiesets hebben we de advertenties persoonlijk gemaakt en bevatte de advertentie een sterke call to action naar de productpagina van Shakeplus. In de loop van de campagne hebben we continu gemonitord welke advertentiegroepen en advertenties goed scoorden en dit bijgestuurd indien nodig.

De campagne was een succes! Zowel de klant als wij waren erg blij met de resultaten. Het grootste voordeel van Pinterest Advertising is dat de advertentiekosten relatief laag zijn. Dat is waarom het interessant is om er op tijd bij te zijn met platforms waarbij adverteren nog niet zo bekend is. Daardoor kun je mooie resultaten behalen zonder al te veel te hoeven investeren. Zo was de ROAS in deze campagne 33,5%. Met een advertentiebudget van €195,- zijn er 93 afreken conversies gescoord met een totale bestelwaarde van €6.540,-.

Verder praten over deze case?

Lijkt ons leuk. Kom gerust een keertje langs!

Victoria

victoria@socialmediamen.nl
020 – 260 02 29

Vergelijkbare cases

Wellicht vind je deze cases ook interessant

Samen
online succes
behalen?

Wil jij online succes behalen met adverteren? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

Neem  contact  op