De diepte in: hoe wij shakes verkopen via visueel platform Pinterest

Met Pinterest Advertising kun je voor een relatief laag advertentiebudget meer awareness creëren en extra conversie scoren. Dit deden wij voor maaltijdshake-merk Shakeplus.

Klant

Shakeplus

Weergaven

130.500+

De campagne

Het doel van onze campagne was het vergroten van de conversie van maaltijdshake-merk Shakeplus. Om dat voor elkaar te krijgen hebben we een conversie-campagne gedraaid met Pinterest Advertising. En die is bijzonder succesvol verlopen. Pinterest is een visueel inspiratieplatform, en gebruikers zijn voornamelijk bezig met het vinden van nieuwe ideeën, invloeden en het bereiken van doelen. De user base is groot, dus stelden we Shakeplus voor om ook hier te adverteren en een pilot te draaien om zoveel mogelijk aankoop-conversies te genereren.

De werkwijze

We hebben de campagnes op Pinterest opgedeeld in de verschillende advertentiegroepen. Zo hebben we getarget op mensen die de website van Shakeplus eerder hadden bezocht, op geslacht en leeftijd, op interesses en op eerder interacties met content van Shakeplus. Binnen de advertentiesets hebben we de advertenties persoonlijk gemaakt en bevatte de advertentie een sterke call to action naar de productpagina van Shakeplus. In de loop van de campagne hebben we continu gemonitord welke advertentiegroepen en advertenties goed scoorden en dit bijgestuurd indien nodig.

Het resultaat

De campagne was een succes! Zowel de klant als wij waren erg blij met de resultaten. Het grootste voordeel van Pinterest Advertising is dat de advertentiekosten relatief laag zijn. Daardoor kun je mooie resultaten behalen zonder al teveel te hoeven investeren. Zo was de ROAS in deze campagne 33,5%. Met een advertentiebudget van €195,- zijn er 93 afreken conversies gescoord met een totale bestelwaarde van €6.540,-. 

Heb je zelf een merk, organisatie of instantie en wil je succesvol adverteren via Pinterest? Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee!

Met een advertentiebudget van €195,- zijn er 93 afreken conversies gescoord met een totale bestelwaarde van €6.540,-

"Wij werken naar veel tevredenheid al jaren samen met SocialMediaMen. Ze zorgen ervoor dat onze advertenties altijd een mooie ROI hebben waardoor wij verder kunnen groeien!"

Bart

Co-founder Shakeplus

130.500+

Weergaven

1540

Clicks

93

Aankopen

33,5%

ROAS (Return On Advertising Spent)

130.500+

Weergaven

1540

Clicks

93

Aankopen

33,5%

ROAS (Return On Advertising Spent)

Disciplines

Toegepaste Disciplines

Zie alle disciplines →

Disciplines

Toegepaste Disciplines

Zie alle disciplines →

Cases

Gerelateerde cases

Zie alle cases →

Meer weten over deze case?

Neem contact op met Chris

Chris

Oprichter en online marketing specialist

Neem contact op
Neem contact op met Chris

Cases

Gerelateerde cases

Zie alle cases →