Blog

Zoek je vrienden via Snap Kaart

16
Jan
4
min. lezen
Geschreven door

Sinds een paar weken heeft Snapchat een nieuwe functie geïntroduceerd, namelijk Snap Kaart. Deze functie zorgt ervoor dat je precies kunt zien waar je vrienden zich bevinden op – jawel een kaart. Daarnaast kun je direct met je vrienden gaan chatten of hun verhalen bekijken.

Ook is het mogelijk om Snaps, Live Story’s of evenementen van andere mensen in een bepaalde locatie te bekijken als zij deze toegevoegd hebben aan ‘ons verhaal’. Het is een unieke manier om snel je vrienden op te zoeken en om te weten waar veel gedeeld wordt.

Kleine kanttekening; deze nieuwe functie kan je privacy in gevaar brengen. Anderen kunnen namelijk ook zien waar jijzelf uithangt. Heb je hier geen behoefte aan, dan kun je jezelf onzichtbaar maken of aangeven wie van je vrienden je locatie mogen zien.

Hoe werkt Snap Kaart?

Het werkt heel eenvoudig. Je opent Snap Kaart door vanuit de camera met twee vingers te tikken op het scherm. Vervolgens opent er een kaart en laadt hij meteen de plek waar je je op dat moment bevindt. Staat er ergens een Bitmoji, dan weet je dat één van je vrienden is. Door erop de klikken kun je zien wie het is en kun je precies de plek zien waar diegene zich bevindt. Deze emoticon verandert continu op basis van het gedrag dat diegene vertoont. Ga je opeens veel en snel bewegen, dan wordt het je een auto. Als je stil staat, wordt het een paars poppetje.

Overview aan Snaps en Live Story’s

Naast je vrienden opzoeken, kun je ook verhalen van andere mensen zien die je niet kent. Je ziet namelijk allerlei vlekken op de kaart staan. Hoe donkerder de kleur, hoe meer Snaps en Live Story’s zich bevinden op die locatie. Door vervolgens te tikken op de vlekken worden de verhalen afgespeeld van iedereen in die bepaalde locatie die zijn of haar verhaal ook heeft toegevoegd aan ‘ons verhaal’. Wil je weten waar één specifieke vriend zich bevindt? Dan type je boven in de zoekbalk de naam van diegene in. Mocht die diegene ook gebruik maken van Snap Kaart kun je precies zien waar hij of zij zich op dat moment bevindt. Als je een vriend selecteert en aanklikt, popt er onderaan een balkje op. Door op het balkje te klikken kun je eenvoudig een chat starten.

Verbonden met de hele wereld

Weet je wat het innovatieve en leuke aan deze functie is? Je kunt overal ter wereld verhalen van andere mensen zien die hun verhaal toegevoegd hebben aan ‘ons verhaal’. Wil je weten wat er allemaal gebeurd op Times Square in New York of wil je meegenieten van een festival bij jou in de buurt? Dan kan. Door allerlei losse verhalen van mensen te bekijken die zich op die locatie bevinden, voelt het net alsof je ook aanwezig bent.

Verder lezen

Wellicht vind je deze artikelen ook interessant.

Samen
online succes
behalen?

Wil jij online succes behalen met adverteren? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

Neem  contact  op