Tips & Tricks

Zo val je op tussen de massa

16
Jan
3
min. lezen
Geschreven door
Julia

Dagelijks krijgen we ontzettend veel reclame-uitingen naar ons hoofd geslingerd. Overal waar je bent worden reclameboodschappen op je afgevuurd. Steeds meer van deze reclame-uitingen worden ook online verspreid.

De traditionele reclame maakt immers plaats voor online advertising. Neem social media als voorbeeld. Deze platformen staan bol van reclame. En dat is niet zo gek. Alleen Facebook telt dagelijks 7,5 miljoen actieve gebruikers. De Nederlandse mediaspecialist John Fraasse heeft berekend dat we gemiddeld 1546 reclame-uitingen per dag zien. Maar hoe zorg je er nu voor dat je opvalt tussen de massa? We delen een aantal bruikbare tips:

 A 5 word story

Mensen hebben tegenwoordig geen tijd en spenderen gemiddeld niet meer dan 1.7 seconde per post. Wees kritisch en denk na over een pakkende en uitnodigende titel. De eerste vijf woorden zijn het belangrijkste. Deze moeten prikkelend zijn en mensen nieuwsgierig maken, zodat ze de tekst gaan lezen.

Maak gebruik van een metafoor

Advertenties met een goede woordgrap zijn overtuigender en roepen een bepaalde emotie op. Hierdoor boeken dit soort teksten vaker succes.

Begin met een vraag

Start de titel met een
korte, duidelijke vraag die herkenbaar is voor de doelgroep zodat deze zich
hierdoor geneigd voelt te reageren. Een simpele truc is het stellen van een vraag waar je beoogde doelgroep 'ja' op antwoordt. Bijvoorbeeld: ''Ben je op zoek naar een nieuw koophuis?'' of ''Woon je in de Jordaan?''. 

Kort, maar krachtig

Wat je ook wilt vertellen, houd altijd in je achterhoofd dat het kort en krachtig moet zijn. Kies vooral niet voor Facebook berichten van meer dan vijf zinnen. Niemand gaat dat lezen.

Herkenbare content

Denk je bij het creëren van je content ook aan de visuele invulling en schrijf je content die direct herkenbaar is? Top! Vergeet niet dat beelden duizenden keren sneller verwerkt worden dan woorden, dus dat je visuele invulling, naast en sterke copy, hét verschil maakt. De kans is namelijk groot dat mensen zich hierdoor betrokken voelen en daardoor de content ook gaan lezen. En dat is immers je doel.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het bedenken van sterke en creatieve advertenties die gelezen worden? Wij helpen je graag. Of je nu een keer wilt brainstormen of baat hebt bij een structurele ondersteuning van je online marketing activiteiten, we doen het met liefde. Neem contact op met ons via de contactpagina.

Verder lezen

Wellicht vind je deze artikelen ook interessant.

Samen
online succes
behalen?

Wil jij online succes behalen met adverteren? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

Neem  contact  op