YouTube als succesvol advertentiekanaal

YouTube als succesvol advertentiekanaal

Chris

Chris

February 8, 2022

Voor veel ondernemers nog onontdekt terrein: het inzetten van YouTube als advertentiekanaal. En dat is vrij verrassend! Wat veel mensen vergeten is dat YouTube, na Google, de grootste zoekmachine ter wereld is.

En dat niet alleen. De populariteit van het platform is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Elke dag worden er ongeveer 3 miljard video’s bekeken op YouTube. Waar vroeger iedereen trouw voor de buis naar ontspanning zocht, kijken vooral jongeren bijna geen televisie meer. Een transformatie in medialand. In dit blogartikel leggen we je uit wat de voordelen zijn van het inzetten van dit platform en wat het voor jouw bedrijf kan doen!

Bereik je doelgroep, overal.

Een groot voordeel van YouTube is dat het op alle platformen te bekijken is. Of dit nu op een smartphone is, op een smart-tv (niet meer weg te denken uit de Nederlandse huiskamer) of via de computer. Waar je je doelgroep ook op wilt bereiken, YouTube maakt het mogelijk! Alleen daarom al is YouTube een must have.

Zeer gerichte targeting opties

Door het inzetten van YouTube kan je zeer eenvoudig, veel informatie verkrijgen over je doelgroep. Het is mogelijk om te targeten op basis van interesses, locatie, onderwerpen, zoekwoorden en demografische gegevens zoals leeftijd en geslacht. Verder is het eenvoudig in te zien hoe goed je video aansluit bij je doelgroep. Bijvoorbeeld door te checken hoe lang jouw video is bekeken. Ideaal om te testen of die ene video op je website wel het juiste effect heeft.

Bouw synergie tussen je online campagnes

Deze waardevolle info over je doelgroep is niet alleen te gebruiken om je video’s te optimaliseren, maar kun je ook goed gebruiken om je andere campagnes te versterken! Van alle acties die worden uitgevoerd op YouTube, zoals bijvoorbeeld het bekijken van een video, kunnen weer aparte doelgroepen worden aangemaakt. Deze doelgroepen kunnen vervolgens weer gebruikt worden om anderen campagnes te versterken.

Je doelgroep gaat na het zien van één video misschien niet gelijk over tot een aankoop, maar door deze in te zetten als remarketing doelgroep, kun je wel nagaan of gebruikers vanuit je YouTube campagnes terugkeren naar je website.

Zo is het aan te raden om van alle acties die worden uitgevoerd op je video’s, doelgroepen aan te maken binnen Google Ads. Deze doelgroepen kunnen vervolgens weer worden ingezet als remarketing doelgroepen, welke je Google zoekcampagnes enorm kunnen versterken. Ook het omgekeerde is waar! YouTube is een uitstekend middel om de mensen die jouw website hebben verlaten zonder conversie, te overtuigen om terug te keren.

Verhoog je online zichtbaarheid

Ook op het gebied van SEO heeft adverteren op YouTube veel voordelen. SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit is een marketingtechniek die de organische online vindbaarheid van je website verbeterd. Hoe dit werkt? Voeg altijd je belangrijkste zoekwoord(en) toe aan de titel van je video. Hoe verder vooraan, hoe beter. Voeg daarnaast een volledige omschrijving toe; denk aan minimaal 250 woorden. Vermeldt hier ook nog eens je belangrijkste zoekwoorden.

Is adverteren op YouTube relevant voor jou?

Dus, wat bereik je nu precies met YouTube advertenties? Als eerste is het platform geschikt om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Ook trekken YouTube advertenties meer bezoekers naar je website en vergroot dit de merkbekendheid van je merk of bedrijf. Verder is YouTube advertising zeer geschikt om offline en online campagnes te ondersteunen en helpt het je om een bepaalde online autoriteit op te bouwen.

Ben jij, net als wij, enthousiast over het inzetten van YouTube of wil je hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Blog

Verder lezen

Zie alle blogs →

Blog

Verder lezen

Zie alle blogs →

Contact

neem contact op

Ben je enthousiast geworden en kan je bedrijf wel een online boost gebruiken? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat we voor je kunnen betekenen? We denken graag mee.

Ga naar contact

Warmoesstraat 149-151
1012 JD Amsterdam

Route →