Trends

Plaats vanaf nu je vacatures op Facebook

16
Jan
3
min. lezen
Geschreven door
Arjanne

In Amerika kon het al een tijdje; het plaatsen van een vacature op je Facebookpagina via de speciale vacature feature. Maar sinds een aantal weken is deze functie ook in Nederland uitgerold. Zeg andere vacatures websites vaarwel, vanaf nu kun je in een paar simpele stappen een vacature plaatsen op je bedrijfspagina op Facebook.

Hoe & wat?

Het is heel simpel. Zodra je op de tijdlijn van je Facebookpagina zit, kun je een bericht plaatsen. In die bericht omgeving krijg je onderaan je bericht een aantal opties waar je uit kunt zoals “publiceer een vacature”. Vervolgens krijg je een scherm waarin je allerlei vacature details kunt invullen zoals het salaris, aantal uren, wat voor soort functie het is, de locatie, het soort dienstverband en noem het maar op.  Als laatste voeg je nog een prikkelend beeld bij (liefst natuurlijk een korte teaser video) en daarna publiceer je hem. Hij komt dan op je tijdlijn te staan.

Ben je op zoek naar meerdere collega’s voor je bedrijf? Geen probleem. Je kunt zoveel vacatures online zetten zoals je zelf wil. Het plaatsen van de vacatures is gratis, maar het is te raden om de vacatures te promoten om te zorgen dat ze zichtbaar zijn onder een groter publiek, zodat je meer response krijgt.

De zoektocht naar de droomwerknemer

Alle sollicitanten en dus sollicitaties worden op één plek verzameld, zodat je het overzicht kunt bewaren. Zodra je op je Facebookpagina bent zie je nu aan de linkerkant het kopje ‘vacature’ staan. Door daar op de klikken krijg je in één oog-op-slag een overzicht van de sollicitanten per vacature. Vervolgens kan de screening en de zoektocht naar de droomwerknemer(s) beginnen.

Be the first

De vacature functie via Facebook is vrij nieuw, waardoor nog maar heel weinig bedrijven er gebruik van maken en je daardoor ook weinig concurrentie hebt. Ben je op zoek naar nieuwe toppers voor jouw bedrijf? Probeer de Facebook vacature functie eens en laat zien wat voor een innovatief bedrijf je bent.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om vacatures te promoten via Facebook? Wij helpen je graag met een passend advies. Neem contact met ons op via info@socialmediamen.nl of bel naar 020-260 02 29.

Verder lezen

Wellicht vind je deze artikelen ook interessant.

Samen
online succes
behalen?

Wil jij online succes behalen met adverteren? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

Neem  contact  op