Trends

Mobile makes us faster

16
Jan
2
min. lezen
Geschreven door
Chris

Facebook bracht recent nieuwe informatie naar buiten over het gedrag van mensen op Facebook. En wat blijkt? Onze telefoon zorgt ervoor dat we nog sneller worden in het consumeren van content. Ofwel, we besteden nóg minder tijd aan één update (posts) in onze tijdlijn dan dat we al deden. Heb je enig idee hoeveel tijd we per content stuk besteden?

In de feed van een mobiel kijken mensen gemiddeld 1.7s naar een content stuk op mobile, op desktop is dit 2.5 seconde. Jonge mensen scrollen twee keer zo snel dan de oudere generatie en mensen kunnen de inhoud van een bericht al herinneren als ze het 0.25s gezien hebben. 

Dat betekent dat onze aandacht gemiddeld korter is dan die van een goudvis. Leuke feitjes om te weten. Echter heeft deze snelheid wel een reden; doordat ons geheugen steeds meer wordt blootgesteld aan ontzettend veel informatie, hebben we geleerd om sneller content te consumeren dan voorheen. Er zijn onderzoeken die uitwijzen dat een gemiddeld persoon in een grote stad tot 5000 reclame uitingen per dag voorgeschoteld krijgt, dit is net zoveel als iemand uit de 19de eeuw in zijn hele leven! 

Vooral de jonge generatie kan snel veel informatie verwerken. Betekent dat dat onze toekomst alleen maar sneller wordt en dat bedrijven nóg meer moeten doen om op te vallen? Die kans is erg groot!

Verder lezen

Wellicht vind je deze artikelen ook interessant.

Samen
online succes
behalen?

Wil jij online succes behalen met adverteren? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

Neem  contact  op