Trends

Bitcoins en Paypal niks voor jou? Facebook lanceert binnenkort de Libra!

9
Jul
5
min. lezen
Geschreven door
Victoria

Vorige week liet Facebook weten een nieuwe digitale munt te gaan lanceren: De Libra. Volgens de plannen is de Libra in 2020 al te gebruiken voor digitale transacties. Maar wat is nu precies de meerwaarde van deze Libra-valuta ten opzichte van bijvoorbeeld Paypal of Bitcoin? Wij zetten het voor je op een rijtje!

‘Global digital currency’ a.k.a ‘Zuck Bucks’

De Libra, ook wel gekscherend ‘Zuck Bucks’ genoemd, wordt een ‘global digital currency’ voor online aankopen. Later zou het ook voor andere zaken gebruikt kunnen worden, zoals het betalen van je verzekering. Facebook is het gezicht van de Libra, maar de valuta is een product van maar liefst 28 bedrijven, welke allemaal partner zijn. Niet de minsten hebben zich aangesloten! Zo zijn bijvoorbeeld Visa, Mastercard, Uber, Vodafone, Ebay en Spotify ook verbonden aan de Libra. In de nabije toekomst zullen zich nog meer partners aansluiten bij het bedrijf, welke overigens de naam Calibra draagt.

Wat is de meerwaarde van de Libra?

We horen je denken: Wat is de meerwaarde van deze munt? Bitcoin is toch ook een ‘digital currency’? En je kunt toch al digitale transacties uitvoeren met Paypal? Dat klopt! Er zijn alleen nog steeds veel landen, bijvoorbeeld in Azië en Zuid-Amerika, waar het redelijk gebruikelijk is om geen bankrekening te hebben. Om een Libra-account te openen heb je zelf geen bankrekening nodig. Dit zal voor velen dus één van de grote voordelen van de Libra zijn. Bovendien belooft Libra de transactiekosten zo laag mogelijk te houden. Hierdoor kun je op een voordelige manier geld overmaken naar de andere kant van de wereld.

Beter dan Bitcoin?

In tegenstelling tot Bitcoin is de Libra een valuta welke belooft stabieler te blijven, zoals de euro, de dollar en de yen. Voor landen waar de valuta nogal schommelt is het dus eveneens een uitkomst voor de inwoners. Daarnaast is Bitcoin voor veel mensen te ingewikkeld om te gebruiken, want niet iedereen begrijpt hoe je moet ‘minen’ op een blockchain. Bitcoin-gebruikers maken zich overigens geen zorgen om de concurrentie van de Libra. Volgens hen blijft Bitcoin dé cryptomunt.

‘Trust Issues’: Is de Libra wel te vertrouwen?

Ook al belooft Facebook dat de financiële data gescheiden worden van de ‘social’ data, zetten veel mensen toch hun vraagtekens hierbij. Facebook heeft de laatste tijd natuurlijk niet het meest betrouwbare imago als het gaat om het beheren van persoonlijke data. De vraag is dus of men ondanks deze ‘trust issues’ hun financiële zaken wel aan Facebook wil toevertrouwen. Daarnaast wordt voorspeld dat de Libra het perfecte middel gaat worden voor het witwassen van zwart geld.

 

De Libra Revolutie?

Vertrouwen of niet, met 2,3 miljard wereldwijde Facebook-gebruikers die straks allemaal toegang hebben tot deze nieuwe munt, verwachten experts toch een revolutie in het betaalverkeer. En laat dat nou precies de insteek van Facebook en haar partners zijn: Een financiële revolutie ontketenen die los van Wall Street en de centrale banken staat. Wij wachten in spanning af!

Samen met ons fantaseren over dit onderwerp, of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden van Facebook voor jouw bedrijf? Vinden we leuk. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Verder lezen

Wellicht vind je deze artikelen ook interessant.

Samen
online succes
behalen?

Wil jij online succes behalen met adverteren? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

Neem  contact  op